Dešavanja na Meokrnju kod Kotor Varoša u toku služenja parastosa poginulim srpskim borcima na vlašičkom ratištu naišla su su na osudu gotovo svih organizacija proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata u Srpskoj, ali ne i na osudu lokalnog SDS-a u Kotor Varošu, stranke čiji je predsednik prisustvovao nemilim scenama u toku verskog obreda, prenose Vesti.

Naime, grupa okupljenih Bošnjaka, sa ratnim zastavama tzv. armije BiH, pokušavala je uvredama i dobacivanjima da spreči održavanje parastosa, a čule su se i brojne pretnje poput one da učesnike parastosa treba pobiti, poklati…

Postoje i izjave svedoka da je jedan od Bošnjaka pretio da će srušiti sto na kom su se u toku parastosa nalazile ikone i ostale stvari koje su svešteniku bile potrebne za održavanje verskog obreda.

(Tanjug)

Međutim, sve što se na Meokrnju dešavano očigledno nije puno potreslo predsednika kotorvaroškog SDS-a Mladena Trivunovića, koji je bio lično prisutan na parastosu, o čemu postoje brojni dokazi i fotografije sa lica mesta

Trivunović ni pet dana nakon nemilih scena ne osuđuju taj vandalski čin kom su svedočili i javnosti ga saopštili brojni učesnici parastosa, a dobri poznavaoci političkih prilika u Kotor Varošu tvrde da iza Trivunovićevog ćutanja stoji njegova nasušna potreba da se SDS na narednim lokalnim izborima dočepa bošnjačkih glasova u tom gradu.

SDS je u Kotor Varošu godinama u čvrstoj koaliciji sa SDA i upravo ta činjenica je razlog Trivunovićevog ćutanja.

Trivunovićevo ćutanje, tvrde u opoziciji u Kotor Varošu, potvrđuje da je SDS u Kotor Varošu zarobljenik politike SDA i Bakira Izetbegovića i da su Trivunović i grupica oko njega, zarad bošnjačkih glasova i koalicije sa SDA, spremni na ovakva poniženja.

Trivunović i kotorvaroški SDS, zarad vlasti i koalicije sa SDA, u laži i manipulacije oko održavanja parastosa na Meokrnju uvukli su i Boračku organizaciju u Kotor Varošu čiji predsednik je blizak toj stranci, a jednom mediju je plasirao priču kako u toku parastosa nije bilo incidenata.

Ubrzo su Miladina Savanovića, predsjednika BO Kotor Varoš demantovali brojni svedoci bošnjačkih pretnji i uvreda u toku parastosa na Meokrnju, a kada su Savanović i Trivunović videli da je đavo odneo šalu i da se javnost podigla na noge krenuli su u akciju spašavanja SDS-a, kad već nisu uspeli sačuvati opštinsku Boračku organizaciju od poniženja.

U kotorvaroškoj opoziciji, koju predvodi SNSD, tvrde da ih ponašanje Trivunovića ne iznenađuje i da je ovo samo jedan od primera podaništva prema SDA njega i SDS-a. /vesti/

 

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here