BEOGRAD – Lider Dveri Boško Obradović navodno već osam dana štrajkuje glađu, ali fotografije načinjene ispred Skupštine Srbije pokazuju da on danas izgleda bolje (i deblje) nego na dan početka ‘štrajka’, u nedelju, 10. maja.

Obradović posle nedelju dana ‘gladovanja’ ne izgleda nimalo malaksalo, niti je izgubio na kilaži. Štaviše, deluje kao da je čak nabacio koji kilogram! Reporteri Informera juče su obišli Obradovića, međutim, on nije želeo da odgovara na naša pitanja. Ipak, i nama i kolegama iz drugih redakcija bilo je sasvim očigledno da lider Dveri nema apsolutno nikakvih znakova iscrpljenosti kojih bi kod svakog čoveka moralo da bude posle osam dana štrajka glađu.

Loša replika Ljotića

Obradović danas ima manje pristalica nego njegov idol Dimitrije Ljotić u Kraljevini Jugoslaviji. Ljotić je na jedinim izborima na kojima je učestvovao osvojio 0,86 odsto glasova. Obradović nema ni toliko. Loša replika
Goran Vesić, zamenik gradonačelina Beograda

Krišom jede

Po svemu sudeći, Obradoviću su u ovako dobrom držanju tokom ‘štrajka’ i te kako pomogle silne kese koje su mu prethodnih dana kolege poslanici donosile u zgradu parlamenta. Lideru Dveri su već prvog dana protesta, u kasnim večernjim satima, stigle kese u kojima se naziralo nešto što je jako ličilo na sendviče i pakete sa hranom. On je, istina, tvrdio da mu niko nikada u parlament nije krišom uneo nikakvu hranu, ali nikada nije hteo da nam pokaže šta se nalazi u spornim kesama.

Komentarišući sve ove navode, predsednik SRS Vojislav Šešelj, koji je tokom svoje političke karijere u više navrata štrajkovao glađu, kaže da je očigledno da Obradović vara.

Tanjug

– Da li su ga lekari obišli? Nisu. To vam sve govori… Ako on zaista ne jede sedam dana, mora doći pod kontrolu lekara koji ga nadgledaju. Tada se već primećuje da je iscrpljen i da gubi na težini. U prvih sedam dana štrajka glađu izgubi se velika količina tečnosti. Boško bi posle osam dana gladovanja morao da ima očigledne znake iscrpljenosti… Izgubio bi sedam ili osam kilograma, što se na njemu definitivno ne vidi. Vidi se samo da je neobrijan i neokupan, ali je i dalje pun energije – objašnjava Šešelj.

Naš sagovornik dodaje i da je jako sumnjivo to što Obradović uspeva toliko dugo da sedi na suncu bez ikakvih posledica.

– Onaj ko zaista ne unosi nikakvu hranu jednostavno ne može da sedi na suncu, jer bi se već posle dva dana onesvestio. Zato sam uveren da mu krišom unose hranu. Videli smo svi kako mu noću unose kese u Skupštinu… To je sve običan cirkus! Boško očigledno jede tokom noći! Da je ozbiljan sa tim štrajkom, pa ne bi spavao u kancelariji – naglašava Šešelj.

Traži pažnju

Politikolog Jelena Vukoičić ocenjuje da je Obradovićevo političko delovanje usmereno samo na izazivanje pažnje.

 Obradović sve ovo radi zarad medijske pažnje. Služi se isključivo ekstremističkim ponašanjem i teatralnim nastupima, koji predstavljaju neku vrstu estradizacije i vulgarizacije politike. On obesmišljava čitavu ideju odgovornog političkog aktivizma. U tom kontekstu treba posmatrati i ovaj navodni štrajk glađu, koji je samo jedan u nizu Obradovićevih pokušaja da skrene pažnju na sebe i marginalnu stranku na čijem čelu se nalazi – zaključuje Vukoičićeva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here