Ministru odbrane Srbije Aleksandru Vulinu i delegaciji vojnog zdravstva zabranjen je ulaz na Kosovo i Metohiju, saopšteno je iz Vulinovog kabineta, prenela je TV Prva.

Јoš jednom se pokazalo da Ramuš Hardinaj laže, kaže se u saopštenju i dodaje da Vulinu i delegaciji nije dozvoljeno da posete Kliničko-bolnički centar u Kosovskoj Mitrovici.

Mediji su pre par dana preneli da je Priština donela odluku da se svim srpskim zvaničnicima zabrani ulazak na Kosmet.

Međutim, premijerka Srbije Ana Brnabić oglasila se nakon toga, rekavši da joj je premijer samoproglašenog Kosova Ramuš Haradinaj rekao da to nije tačno.

U odgovoru koji je stigao iz Prištine navodi se samo da “nisu u mogućnosti da pozitivno odgovore na zahtev”.

– Јoš jednom se pokazalo da Ramuš Haradinaj laže – navedeno je u saopštenju.

Priština je, navodi se, još jednom prekršila Briselski sporazum, a ovoga puta su se na listi zvaničnika koji ne mogu na Kosmet, pored Vulina, našli i lekari.

Iz Ministarstva odbrane Srebije navode da je planirana poseta imala isključivo humanitarni karakter i da su predstavnici Ministarstva i VMA sa čelnicima KBC Kosovska Mitrovica nameravali da razgovaraju o unapređenju saradnje koju ta institucija poslednjih šest godina ima sa VMA i daljoj pomoći tom medicinskom centru u kome se leče i Srbi i Albanci sa Kosmeta.

U delegaciji su bili Vulin, načelnik Uprave za vojno zdravstvo, brigadni general dr sci. med. Uglješa Јovičić i predstavnici VMA – načelnik VMA, pukovnik prof. dr Miroslav Vukosavljević i načelnik Sektora za liječenje docent, dr sci. med Nenad Ratković.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here