Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da će svet jednom morati da prizna da je šiptarskim teroristima dao vlast, te upitao kada će neko od kosovskih Albanaca odgovarati za zločine nad Srbima.

– Kada će neko od Šiptara odgovarati za etničko čišćenje? – upitao je Vulin u saopštenju, povodom izjave predsednika samoproglašenog Kosova Hašima Tačija da za 20 godina niko iz Srbije nije osuđen za “masakre na Kosovu”.

Vulin je podsetio na ubistvo dvogodišnjeg Danila Cokića u krilu trudne majke, kao i dece u Goraždevcu, streljanje žetelaca u Starom Grackom, te na ubijene Srbe na Radonjićkom jezeru.

– Zašto nisu osuđena braća Mazreku za silovanje i ubistvo dvanaestogodišnje devojčice u selu Klečka? – upitao je Vulin.

On je podsetio i da niko nije osuđen za masovne grobnice kod Volujka, za ubistvo Šiptara svedoka u procesu protiv Ramuša Haradinaja, kao ni za ubistva i trgovinu organima otetih Srba i za ubijanje, paljenje i proterivanje u martovskom pogromu nad srpskim narodom 2004. godine.

Vulin je podsetio da Albanaca, prema popisu stanovništva, na Kosovu i Metohiji sada ima više nego pre rata, dok je Srba manje za 250.000, a Goranaca za 20.000.

– Tači je lažov, ali i zločinac. Svet će jednom morati da prizna da je šiptarskim teroristima dao vlast i slobodu. Nadam se da će priznanje greške doći pre nego što “velika Albanija” zapali Balkan – istakao je Vulin.

(Agencije)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here