Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da će danas sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem boraviti u Mostaru sa primarnim zadatkom da sagledaju na koji način i kada mogu završiti kompletnu rekonstrukciju, odnosno izgradnju Saborne crkve.

– Planiramo da zajedno posetimo Sabornu crkvu i da se sastanemo sa srpskom zajednicom u Mostaru kao što smo učinili prošle godine. Želimo da vidimo šta smo uradili od onoga što je rečeno, mada već sada mogu da kažem da je sve realizovano, kao i da vidimo na koji način možemo pomoći srpskoj zajednici – istakao je Dodik.

On je rekao da će zajedno sa Vučićem prisustvovati i otvaranju Sajma privrede u Mostaru, jedne od najvećih sajamskih manifestacija u BiH.

Saborna crkva u Mostaru srušena je u proteklom ratu, a njenu obnovu, odnosno ponovnu izgradnju na nekadašnjim temeljima finansiraju i Srpska i Srbija.

Vučić će se tokom posjete sastati sa zamenikom predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here