Vojnopolitički analitičar Miroslav Lazanski smatra da Srbija neće dozvoliti da se na Kosovu i Metohiji ponovi “Oluja” /akcija hrvatske vojske i policije u kojoj su stradali i prognani Srbi/, kao i da predsednik Srbije Aleksandar Vučić čini sve da do toga ne dođe.

On je podsetio na reči generalnog sekretara NATO-a Јensa Stoltenberga da bilo kakav pokret vojske samoproglašenog Kosova na sever Kosova i Metohije mora da odobri general KFOR-a i naglasio da ukoliko oni ne spreče takve namere, onda to mora učiniti Srbija.

Lazanski je za Televiziju “Pink” rekao da su Amerikanci došli na Kosovo i Metohiju da tamo ostanu što duže.

U osvrtu na dešavanja u Hrvatskoj, gde su učesnici karnevala rekonstruisali napad na vaterpoliste Crvene zvezde i spalili lutku sa likom predsednika Samostalne demokratske srpske stranke Milorada Pupovca, Lazanski je rekao da Hrvatska ima ozbiljan problem jer ima nedorečen stav prema Nezavisnoj Državi Hrvatskoj.

– U emisiji “Lijepom našom” koja je snimljena u Rijeci, a koja je tematski bila posvećena karnevalu, neko sa televizije je procenio da je poželjno da u emisiji nastupaju pevači obučeni u nacističke uniforme, sa šlemovima. Oni misle da je to neka vrsta ismejavanja svega toga. Činjenica je da EU mora da čuje o takvim dešavanjima – rekao je Lazanski.

On je dodao da su slične situacije bile i u Baltičkim zemljama, gde se, takođe, na određeni način, slavi nacizam.

(Agencije)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here